Roboty w domu full a w ogóle mi ona nie odchodzi.
Wymyśliłam lekki obiad - daaaawno nie robiłam - ZUPA SZPINAKOWA :) Jeśli ktoś lubi szczawiową to bardzo podobna w smaku.
2 paczki mrożonego szpinaku (50 dkg)
4 kostki rosołowe
vegeta
6 ziemniaków
4 jajka
2 ząbki czosnku
sok z 1 cytryny
szklanka śmietany
2 łyżki mąki
sól, pieprz (gałka muszkatałowa)
Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę.
Zagotować w garnku 2 litry wody, dodać kostki rosołowe, vegetę i ziemniaki. Po 10 minutach dodać szpinak i gotować kolejne 10 minut.
Czosnek zmiażdżyć, wrzucić do zupy, mąkę wymieszać z mąką i dodać na koniec gotowania.
Doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem (ma mieć kwaskowy smak).
Podawać z jajkami na twardo pokrojonymi w ćwiartki.
4 komentarze:
Hm...mąkę wymieszać z mąką?Znaczy się z jednej szklanki i z drugiej?;))
Agg
Poprawka:nie ze szklanki tylko z łyżki:)
Agg
to tak jeszcze do poprzednich notek - jesteś niesamowita!
miało być mąkę ze śmietana oczywiście :)
lisianora>> a czemu???? :)
Prześlij komentarz